Rozhovory

Rozhovory - 2022

První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek jen marně hledá věci, za které by pochválil vládu Petra Fialy. Podle jeho slov snad jen za to, že zbytečně nehrotí vztahy s prezidentem Milošem Zemanem. „Čím dříve voliči stran vládní koalice ze svých iluzí, se kterými do volebních uren vhazovali své hlasy, v co největším počtu vystřízliví, tím pro tuto zemi lépe,“ říká Štěpánek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz s tím, že absolutně největší průšvihem Fialova kabinetu je to, že se nás za každou cenu snaží zatáhnout do ukrajinské války. Podle Štěpánka pak válka skončí až tehdy, kdy v USA oslabí Bidenovi demokraté. „Za Trumpa by se tohle nestalo,“ říká Štěpánek. (17-06-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

Mediální expert Petr Štěpánek je přesvědčený o tom, že by se v České republice mělo skoncovat s „pokryteckou šaškárnou“, za kterou označuje to, že jsou do Rady České televize voleni nikoliv jen zástupci politiků, ale také nejrůznějších neziskových organizací. „Neexistuje žádný důvod, proč by vliv politické sféry na to, jak má vypadat veřejná televize či kdo ji povede, měl být nulový. I dění okolo ČT je prostě správa věcí veřejných, jinými slovy: politika,“ říká Petr Štěpánek, první místopředseda Trikolory, v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, ve kterém se vrací také k tajnostem kolem výdělků managementů i moderátorů veřejnoprávní televize. (09-06-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

Ani niť suchou nenechal na současném vedení České televize Petr Štěpánek, bývalý místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a dnes první místopředseda Trikolory, v okamžiku, kdy z Kavčích hor zaznívají zprávy o velkých úsporách v důsledku stále stejných koncesionářských poplatků. „Už řadu let totiž ČT předstírá, že hospodaří s vyrovnaným rozpočtem, nicméně ve skutečnosti hospodaří se schodkovými rozpočty a vyrovnanosti dosahuje problematickou účetní operací, kdy rozpouští rezervy, které kdysi nahospodařil bývalý generální ředitel Jiří Janeček,“ odhaluje Štěpánek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. (04-06-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

Naše vysílání, naše pravidla. Tak se podle mediálního experta a bývalého místopředsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petra Štěpánka měla zachovat televize CNN Prima News, kterou ministři Marian Jurečka (KDU-ČSL) a Martin Kupka (ODS) dostali do prekérní situace, když hodlali odejít z televizní superdebaty, pokud jim budou otázky pokládat i zástupci neparlamentních politických stran. „Ty časy, kdy žurnalisté byli nějakou velmocí, jsou dávno pryč. Nejen u nás. Dnes je podstatná část novinářů, a hlavně těch z mediálního mainstreamu, v něčích službách. A je jedno, zda byznysových, aktivistických či politických,“ láme hůl nad dnešní situací v médiích Petr Štěpánek, první místopředseda Trikolory. (01-06-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

Petr Štěpánek napsal na svůj facebookový profil provokativní komentář o všudypřítomném „nálepkování“ v souvislosti s válkou na Ukrajině. Trvalo to jen pár hodin a Facebook jeho komentář nejen smazal, ale navíc omezil dosah celé stránky prvního místopředsedy Trikolory. „Jaké to je ‚porušení pravidel komunity‘, když s lehkou ironií, leč ve vší slušnosti napíšete svůj názor? Facebook touto praxí porušuje právní řád České republiky. Je to nebezpečné, neboť to ohrožuje svobodu i demokracii,“ myslí si Petr Štěpánek, když mluví o „pošahaném pokrokáři, který je Facebookem najatý, aby tu dělal cenzorskou Pomocnou stráž Veřejné (facebookové) bezpečnosti.“ Podle Štěpánka je jasně vidět, že ve společnosti je hlad po informacích a názorech, které nekopírují oficiální propagandu. (23-05-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

„V civilizované společnosti je soukromý majetek nedotknutelný,“ říká o úvahách o konfiskaci ruského majetku na území České republiky první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek, podle kterého potřebujeme pro stabilizaci cen s ukončením inflační spirály především ukončení všech sporů, které se na Ukrajině odehrávají. „Guvernér České národní banky není žádné samoděržaví, nýbrž pouze první mezi sedmi rovnými členy bankovní rady. Záleží na celkovém složení bankovní rady,“ komentuje výměnu v čele centrální banky Štěpánek, který v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz mluví také o dopadech zdražování na kulturu. (14-05-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

„Takhle hnusné metody u nás naposledy používali bolševici za normalizace,” pustil se do České televize mediální expert a první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek za to, jaké reportáže odvysílala o exprezidentovi Václavu Klausovi nebo docentu Miroslavu Ševčíkovi. „Česká televize v současnosti funguje jako mediální orgán pětikoalice, takže jakákoli změna k lepšímu vzešlá z politické sféry nepřipadá v úvahu,” nebere si servítky Štěpánek, který zároveň volá po zrušení koncesionářských poplatků. (05-05-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

Mediální expert a první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek přivítal informaci o tom, že miliardář Elon Musk koupil sociální síť Twitter. „Je tu obrovská naděje, že Musk, jenž názory pomatených pokrokářů, kteří dnes do značné míry ovládají veřejný prostor, nesdílí, učiní Twitter svobodnějším,“ domnívá se Štěpánek, který české Ministerstvo vnitra označil za novodobé orwellovské ministerstvo pravdy a nenechal niť suchou ani na České televizi. (28-04-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek se jako mediální expert s dlouholetou praxí v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vrátil k velmi emotivní televizní debatě, ve které se střetli bývalá poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková a Pavel Novotný z ODS. „Já opravdu nejsem žádný moralista, ale veřejný politický diskurs by se měl odehrávat v určitých mantinelech elementární slušnosti. Dalším levelem už je jen, že se lidé budou v televizních debatách fackovat,“ říká Štěpánek, který však komentuje nejen volbu Miroslava Ševčíka děkanem Národohospodářské fakulty VŠE, ale také boj vlády Petra Fialy proti dezinformacím. (22-04-2022)

Celý článek...

 
Rozhovory - 2022

Současná vláda Petra Fialy destruuje demokratické instituce. Myslí si to alespoň Petr Štěpánek, první místopředseda Trikolory a expert na české mediální prostředí. Podle něj příkladem tohoto stavu je ostuda, kterou si vládní koalice trhla v těchto dnech během volby členů Rady České televize. „Postup Fialovy vládní koalice je nejen vrcholně amatérský, ale také škodlivý a pro demokracii v naší zemi nebezpečný,“ říká Petr Štěpánek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz (07-04-2022)

Celý článek...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>
Strana 3 z 11
Unisono...
rocker...
výběr z foto...
phoca_thumb_s_13-1985-Odyssea.jpg phoca_thumb_l_32-2009-Berlin-Glienickebruecke-tady-menili-zajatce.JPG phoca_thumb_s_03-1999-Normandie-hrbitov-nad-plazi-Omaha.jpg phoca_thumb_s_52-2008-Rhona-Montreux-Freddie.jpg 25-2008-Londyn-Downing-Street.JPG phoca_thumb_m_40-2007-Curych.JPG phoca_thumb_s_22-1998-Unisono.jpg phoca_thumb_m_12-1991-Destne-s-vlcaty.jpg 27-2004-Petra-maturitni-ples.jpg phoca_thumb_m_18-1999-mama-a-Filip.jpg phoca_thumb_s_58-2010-Dansko.JPG phoca_thumb_l_05-2000-Cesky-raj.jpg phoca_thumb_s_16-1986-Odyssea.jpg 24-2010-s-Danielou-Sinkorovou.jpg phoca_thumb_m_31-2005-Niagara-2.JPG 02-1998-Trebonsko-Luznice.jpg phoca_thumb_m_15-1995-Krkonose.jpg phoca_thumb_l_57-2009-Berlin-Berlinska-zed.JPG 16-2006-s-Martinem-Stepankem-a-Jefimem-Fistejnem-krest-knihy-Plnou-ParouBack.jpg 06-1977-pred-maturitou.jpg