Články - 2020

Články - 2020

Bráníme normální svět, říká o sobě Trikolóra. A já k tomu dodávám, že normální je nekádrovat.

Nekádrovat zpěváky a skupiny ani nikoho jiného. Zvláště pak na charitativní akci, jejíž výtěžek jde na onkologické pacienty a kde účinkující hrají zadarmo. Odtud je i tahle fotografie, kvůli které zdejší novodobí totalitáři a jejich média opět spustili povyk. (20-07-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Můžeme pozorovat zajímavý paradox. Když dva dělají totéž není to totéž. Zatímco pro Čínu má konvergence komunismu a kapitalismu blahodárné účinky, Západ ničí. (17-07-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Václav Klaus kdysi založil Občanskou demokratickou stranu jako alternativu k politice Václava Havla. Bezbřehé Občanské fórum se rozdělilo na klausovskou ODS a havlistické Občanské hnutí. (02-07-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Je to fakt síla, když šéf jednoho z centrálních orgánů státní správy lže na půdě poslanecké sněmovny, až se mu od úst práší. Stalo se tak minulý týden během jednání Volebního (mediálního) výboru, kdy padla otázka, zdali Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) coby kolektivní orgán někdy projednala či projednávala své kroky ve sporu o náhradu škody, jejž vede se svými bývalými členy. Jde o spor, ve kterém šestice bývalých radních (jsem jedním z nich) zažalovala předsedu vlády za své nezákonné odvolání z roku 2003. Předseda rady Ivan Krejčí odpověděl, že ano, že projednávala. Ale je to lež jako věž. (12-06-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Nebyl to žádný kriminálník, ale osoba s alternativním přístupem k zákonům. Možná přímo svatý muž. Pokud tedy za prokázané zázraky považujeme loupeže, podvody, fetování a ohrožování těhotných žen pistolí. Však se mu také plným právem dostává posmrtných poct. Dokonce i americký demobloček pokleká v Kapitolu. A pokrokoví umělci jej v rámci streetartu malují na stěny domů s andělskými křídly. (10-06-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Jsem jediný člověk v republice, který byl členem obou zdejších mediálních rad, které v dané oblasti vykonávají státní správu, jak té programové a licenční (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání), tak té technické (Rada Českého telekomunikačního úřadu). Členem RRTV jsem byl de iure dvanáct let, kvůli nezákonnému odvolání, později zrušenému, de facto devět let, členem Rady ČTÚ pět let. Radě pro vysílání, ač jsem nikdy nebyl jejím předsedou, nýbrž pouze místopředsedou, se říkalo Štěpánkova rada. Asi proto, že jsem v ní uměl prosadit svoje názory. Jak se to dělá? Je to jednoduché. Musíte o své „pravdě“ umět přesvědčit nadpoloviční počet kolegů. (03-06-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Boží mlýny melou. Pomalu, ale melou. Nyní se blíží účet. Bude zajímavé sledovat, s jakou „péči řádného hospodáře“ k tomu odpovědné osoby přistoupí nyní. (24-08-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Sytý hladovému nevěří, praví staré přísloví. A v době koronavirové to platí dvojnásob. Nouzový stav rozdělil společnost do nesmiřitelných táborů. „Zodpovědní“ panikáři versus „nezodpovědní“ chřipečkáři. Přičemž hranice mezi nimi vůbec nevedou po tradičních dělících liniích, rozuměj, babišovci versus antibabišovci, levice versus pravice, zemanovci versus antizemanovci, pražská kavárna versus vesnická hospoda. Dost se nám to pomíchalo. Možná tak trochu podle peněženek, respektive podle pravidelného přísunu peněz do nich. (22-04-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Čím se vyznačují totalitní režimy? Mimo jiné také tím, že lidem, kteří mají „nesprávné“ názory, „špatný“ kádrový profil, „nevhodný“ původ či jsou jinak „podezřelí“, znemožňuje účast na správě věcí veřejných. A je jedno, zda přímo v politických funkcích, ve veřejné správě, v bezpečnostních složkách, ve školství či jinde. (21-04-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Pokud tohle má být podoba žurnalistiky veřejnoprávní televize, nezbývá než s tím zakletým zámkem na Kavčích horách udělat to samé co s politickými neziskovkami. Co? Nekompromisně je odstřihnout od našich peněz, od financování z veřejných zdrojů. Proč bychom si také měli platit něco, co nám škodí, že? Prostě zastavit penězovody. Dřív, než bude pozdě. (17-04-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Pokud se mýlím, tak mne opravte, ale myslím, že to bylo poprvé, kdy namísto planého řečnění se někdo opravdu pokusil legislativní cestou něco udělat s naší absolutní podřízeností zahnívajícímu byrokratickému molochu, jenž se nazývá Evropská unie. Předseda Trikolóry Václav Klaus mladší navrhnul zařadit na pořad jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky bod nazvaný Jednostranné vypovězení Lisabonské smlouvy Českou republikou. (09-04-202)

Celý článek...

 

Z Německa, které už třikrát za sto let rozvrátilo celou Evropu a zničilo demokracii, kde jen to šlo, a kde v současné době politické bojůvky nikoli nepodobné těm Adolfovým už zase zcela běžně útočí na nepohodlné politické protivníky, zní, že Maďarsko prý už nepatří do Evropy. Proč? Protože demokraticky zvolený maďarský parlament odhlasoval demokratické maďarské vládě Viktora Orbána zvláštní kompetence pro krizové období. To nevymyslíš! (31-03-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Je to naprostá nehoráznost, když právě v tento čas přichází generální ředitel České televize Petr Dvořák s požadavkem na zvýšení televizních poplatků. Je to do nebe volající drzost, neboť teď bude naopak potřeba šetřit, kde se dá, a lidem co nejvíce ulevit. Plyne z toho, že tzv. koncesionářské poplatky by se měly naopak snížit, případně úplně zrušit. (29-03-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Když propukla sametová revoluce, doslova se vylil oceán lidské kreativity. Ulice i výkladní skříně zaplavily tisíce úžasných, vtipných, úderných hesel a textů. To vše na plakátech či transparentech, které lidé spontánně vyráběli na koleně. (28-03-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Spojené státy americké jsou nejbohatší země světa, Afghánistán jedna z nejchudších. Ale vypadá to, že po sedmnácti letech tamního dobrodružství, jehož původním účelem bylo vykouřit Usámu a spol. z děr, nakonec na body nezvítězí nabušený superman, nýbrž rachitický pěstitel opia. Podobně jako kdysi o kus dál na východ triumfoval vyzáblý rákosník z džungle. No jo no. Ale zaválčili jsme si. I o Prahu se tam prý bojovalo. Inšálláh! (27-03-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Milá Česká televize, strč si tyhle kreatury..., no však víš kam. Zpívat na povel „není nutno, není nutno, hlavně nesmí býti smutno“ v časech, kdy všude po světě umírají lidé, to může vymyslet jen dokonalý dramaturgický bezmozek. Tvůj problém, milá televize, je, že takových vás je tam celý barák. (25-03-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Roman Dragoun se vůbec nezměnil, s masovou migrací se změnil náš svět. A stále stejný, hluboce věřící Dragoun pouze otevřeně pojmenovává realitu kolem nás a nebezpečí z ní vyplývající. A také říká, proč je tak kritický: „Jenom naprostí hlupáci mohou podpořit zničení své kultury a civilizace.“ Zatímco on má deset vnoučat, řada politiků Evropské unie, kteří vedou Evropu na scestí, jsou bezdětné osoby. (21-03-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Pokud náhodou nevíte, co jsou to ty „evropské hodnoty“, tak spolek s názvem Evropské hodnoty to názorně předvádí den co den. Naposledy jeho výkonný ředitel Jakub Janda. Ano, ten porno Janda. (17-03-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Poslouchal jsem rozpravu, co probíhala ve sněmovně před volbou členů Rady České televize. A dojal jsem se nad vystoupeními opozičních poslanců, jak se pohoršovali nad jedním mailem, který hodnotil kandidáty. Jen nevím, kde všichni tihle svatouškové byli, když jim Milion chvilek před volbou do Rady pro vysílání rozeslal hnusný, nactiutrhačský, denunciační, podpásový, dezinformační mail, který se týkal mojí osoby. Inu, stáli v pozoru a sráželi paty. Můj závěr? Banda pokryteckých kašparů! (11-03-2020)

Celý článek...

 
Články - 2020

Všichni mají plná ústa změny, ale na Slovensku se toho po volbách mnoho nezmění. Jistě, proběhnou standardní „škatulata, hejbejte se“, spojená s výměnou kádrů na ministerstvech, v parlamentu i jinde, ale to je asi tak všechno. Zůstane tradiční slovenská společnost, se svými prorostlými vazbami i rodinkařením. Na to bude i rebel Matovič krátký. (01-03-202)

Celý článek...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Další > Konec >>

Strana 3 z 4
Unisono...
rocker...
výběr z foto...
phoca_thumb_l_09-1981-promoce.jpg phoca_thumb_l_24-2003-Francie-Tri-udoli.jpg phoca_thumb_m_05-1972-Spindleruv-Mlyn.jpg phoca_thumb_m_22- 2002-Vltava.JPG phoca_thumb_s_28-2004-Camden-za-Danem-v-Londyne.jpg 36-2007-Danova promoce.JPG phoca_thumb_m_37-2007-Orlicke-hory.jpg phoca_thumb_s_21-2005-Ryn-Alpy.jpg 07-1998-s-Michalem-Fleischmannem.jpg phoca_thumb_s_07-1998-s-Michalem-Fleischmannem.jpg phoca_thumb_l_41-2007-Strbske-pleso.JPG phoca_thumb_l_08-1977-Fragment.jpg phoca_thumb_m_30-2005-Niagara.jpg phoca_thumb_s_42-2007-Slovensko-Vysne-Nemecke.JPG phoca_thumb_m_16-1996-Svycarsko-Matterhorn.jpg phoca_thumb_l_08-2000-s-Vaclavem-Klausem-a-Nadou-Zalesakovou-v-radiu-Profil-volby-do-Senatu.jpg phoca_thumb_m_11-2005-Nizozemi-vetrne-mlyny.jpg phoca_thumb_s_31-2006-Orlicke-hory-Ceska-Rybna.JPG 25-2003-Rakousko-Dachstein-West.jpg phoca_thumb_l_09-2004-Bavorsko-Inn.jpg