Články - 2019

Politici a média hlavního proudu na běžné občany kašlou. Hájí zájmy elit a ukřičených menšin. Výsledkem je, že normální lidé se od nich odpojili. Když chce prezident Trump něco sdělit, nepotřebuje k tomu kdysi mocná média, postačí mu Twitter. Podobně uvažují i další lidé. Kašlete na nás, namistrovaní novináři hlavního proudu? Vaše věc, váš problém. Nepotřebujeme vás. Dnes už existují i jiné cesty, jak komunikovat, kde hledat informace, co číst, co poslouchat, na co se koukat.

A jaká je reakce hlavního proudu? Přemýšlí, co dělá špatně? Nikoli. Vymýšlí, jak svobodný tok informací zastavit, jak alternativní média omezit. A tak i na kdysi zcela svobodný internet, respektive do kdysi zcela svobodných sociálních sítí vtrhla cenzura. Eufemisticky se to ale vydává za boj s fake news. Pročež se tu maže, banuje a blokuje. Hlavně na Facebooku, tedy na té úplně největší sociální síti. Mám s tím osobní zkušenost. Zrovna mi skončil 30denní nedobrovolný facebookový arest. Za co jsem ho vyfasoval, jsem už před měsícem popsal ZDE.

Ale nenechme se mýlit. Facebook a další sociální sítě jsou sice vykonavatelem, ale dělají to na objednávku současných mocenských elit. Proto také má tahle cenzura své politické znaménko. Pod záminkou všeobecné očisty a vynucované krasomluvy jsou cenzurovány jen některé názory.

Zavřít můžou, pustit musej. Nedá mi to, nemůžu se s vámi nepodělit o to, co jsem napsal Marku Zuckerbegovi a jeho poskokům. V iluzi, že si to přečtou, natož že se nad tím zamyslí, samozřejmě nežiju. Ostatně není to určeno pouze jim. Třeba se zamyslí jiní.

Milý Marku!

Píšu Tobě a Tvým cenzorským pacholkům a elfím práskačům u příležitosti svého návratu z 30denního naprosto nesmyslného banu, 30denní blokace za obyčejný sarkasmus. Promiň, ale chováš se jako idiot. Nestačí Ti, že v České republice vyděláváš miliardy, ale daně tu neplatíš, ještě se v trojjediné roli prokurátora, soudce a kata povyšuješ nad naše zákony. Tím, že ve službách nové totality lidem bereš to nejcennější, totiž svobodu, konkrétně svobodu slova, ale nedosáhneš ničeho. Stejně jako tím ničeho nedosáhnou noví totalitáři, kterým posluhuješ. Stane se pravý opak. Lidé se ještě víc naštvou. Tohle nemůže dopadnout dobře. Také Tvojí vinou.



Tvoje zásady komunity, na které se alibisticky odvoláváš, uplatňované navíc naprosto hloupým a nesmyslným způsobem, rozhodně nemají vyšší sílu či platnost než zákony a Ústava naší země.

Ústava České republiky, Listina základní práv a svobod, článek 17: (1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny. (2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. (3) Cenzura je nepřípustná.

Milý Marku! Tím, že posluhuješ nové totalitě, ničemu dobrému nepomáháš. Jen a jen škodíš. Vyhrát ale nemůžeš. Ty ani všichni cenzoři světa. Svoboda je totiž jako mokrý jíl. Čím víc se mačká v dlaních, tím víc prokluzuje mezi prsty.

Polepši se. Ahoj!

Petr

PS: Víš vůbec, Marku, jak idiotským způsobem Tvůj Facebook funguje? Když mi napaříš ban, nejen že nemůžu psát na svůj osobní profil, komentovat příspěvky druhých ani používat Messenger, ale hlavně (!!!) nemůžu obsluhovat ani své další fb-stránky, ty byznysové, na kterých jsem správcem či editorem. Fajn. Proč mě ale pak po celý měsíc, ty popleto, zároveň bombarduješ upomínkami a maily, že už jsem na nich dlouho nic nepostoval, ba dokonce, že jsem si na nich už dlouho nezadal žádnou reklamu a že to mám napravit? Nejsi Ty trochu na palici? Když mě blokuješ, ono to opravdu, ale opravdu nejde. Vzhledem k tomu, že u Tebe občas inzeruju, jsem vlastně Tvůj obchodní partner. Měl bys proto vědět, že solidní byznysmen se takhle hloupě a navíc prasácky ke svým obchodním partnerům nechová.

PPS: Twl, Marku, teď mě to trklo. :) Jsi Ty vůbec solidní byznysmen?

4. 4. 2019