Články - 2019

Kdeže jsou ty doby, kdy byl silvestr vyvrcholením celoročního vysílání. A televizní silvestr byl přehlídkou desítek a desítek českých zpěváků, skupin, herců a komiků. Také jste si všimli, že tenhle typ programu z televizního vysílání úplně vymizel? Proč? Stojí to moc peněz. A peníze je přece potřeba odvážet pryč.

 Jo jo, kdeže jsou ty časy Vladimíra Železného! Ale safra, co to povídám. To přece byl ten zlý český podnikatel, jenž okradl hodného amerického strýčka Laudera. Co na tom, že Nova patřila Železnému a naopak právě Lauder ho chtěl pumpnout o licenci.

Ale nakonec se to přece jen podařilo. Sice oklikou, ale i to se počítá. Stačilo jen prohrát neprohratelnou mezinárodní arbitráž a znásilnit zákony, což se nakonec spojeným socdem-lidovecko-unionistickým silám úspěšně podařilo. Co na tom, že jsme tu televizi, jež mu předtím nikdy nepatřila, tomu hodnému americkému strýčkovi nakonec zaplatili my, čeští daňoví poplatníci. Děkujeme, soudruhu Špidlo! Užívejte v klidu svůj zasloužený eurodůchod!

A jaké z toho plyne poučení? Víte, jaký je rozdíl mezi americkým a českým politikem? Žádný. Oba dva hájí americké obchodní zájmy.

To Česká televize, to je jiný kabrňák! Ta s koncem roku uvedla velké revuální silvestrovské programy hned dva. Drobný kaz to ovšem má. Jeden byl z roku 1977 a druhý z roku 1978. Prostě takové drancování archivu až do úplného vydrancování. Funguje to týden co týden, tak proč to vynechat na silvestra, že? Jenom mi u té vší menšíkovské – dávno zaplacené – legrace nějak uniká, proč na to my televizní poplatníci na Kavčí hory posíláme sedm miliard ročně.

Jestli ono to není proto, že jsme vlastně takoví hloupí infantilní oslové. Však nám také českotelevizní kulturtrégři dennodenně servírují/reprízují vánoční pohádky už od listopadu a za vykutáleného ředitele Dvořáka dokonce i o prázdninách. To vše evidentně pod heslem: Oslíku, otřes se!

A ještě jednou Česká televize. Chcete se něco dozvědět o Maďarsku? Tak to neváhejte a pusťte si veřejnoprávní Události, komentáře. Minule tam o Maďarsku v roli hungaristické expertky vykládala holohlavá postpubertální pipina, co sice maďarsky neumí ani kváknout, ale zato má jasno, že Orbán je zločinec, o čemž za naše peníze natočila film. Ve čtvrtek si za stejným účelem pro změnu pozvali profesionálního potížistu odkudsi z Belgie, jehož životním posláním je protestovat kdekoli na světě proti čemukoli a který vedle kálení na Orbána pro změnu velebí Sorose a squatterskou Kliniku.

Tak! A teď už víte, co je to ta veřejnoprávnost. Takže držte pysk a mazejte poslat na Kavčí hory dalších měsíčních 135,- Kč.

A ještě třešinka z veřejnoprávního dortu.

Nový level v propagandistickém blbství novinářů České televize v pátek pokořil zpravodaj ČT v Berlíně Martin Jonáš. Už nestačí, že ti propagandističtí kašpárkové cokoli, co je napravo od středu, nazývají krajní pravicí, ba dokonce krajní pravicí nazývají i dělnickou levici, tenhle snaživý trouba v Berlíně vymyslel úplně nové sousloví: Krajně populistická pravice!

Hm. Přemýšlím, zda také lze být krajně blbý.

Lze.

4. 1. 2019