Články - 2018

Někteří státní zástupci by měli být superarbitrováni nikoli pro blbost, nýbrž pro neskonalou idiocii. Jeden takový exemplář právě žene bývalou předsedkyni ERÚ Alenu Vitáskovou před soud za to, že svojí náměstkyní jmenovala Renatu Veseckou, bývalou nejvyšší státní zástupkyni, která prý neměla potřebnou praxi, takže prý vznikla škoda velkého rozsahu, pročež Vitáskové hrozí až 10 let natvrdo.

Jedna blbost větší než druhá a ta úplně největší je ta údajná škoda. I kdybychom přistoupili na poněkud primitivní výklad toho, co je potřebná kvalifikace pro výkon funkce náměstkyně, jež má v popisu práce legislativu a právo obecně, a připustili idiotskou myšlenku, že bývalá nejvyšší státní zástupkyně o právu a legislativě dozajista neví vůbec nic, přesto platí, že Vesecká normálně chodila do úřadu a normálně pracovala, za což úplně normálně pobírala plat.

Extendovat výklad zákona do roviny, že tím vznikla nějaká škoda, je dokonalá fantazmagorie, která se může zrodit pouze v nemocné hlavě zpovykaného, ze řetězu utrženého prokurátora.

Jestli vzniká nějaká škoda, tak jen a pouze amatérskou činností podobných exotů, kteří zaplevelují a obtěžují soudy všech stupňů podobnými nesmyslnými kauzami, čímž devastují nejen zdejší justici, ale nádavkem ještě ve společenském vědomí zabíjejí elementární smysl pro spravedlnost.

A skuteční zločinci mezitím mají pré, neboť orgány činné v trestním řízení na ně nemají čas. Honí totiž Vitáskovou.

Vítejte v právním státě!

15. 8. 2018