Články - 2018

Země nemá už čtvrtý měsíc standardní vládu, premiér je trestně stíhaný a koblihová mafie zametá jeho levárny. Ale nejvíc se tu řeší, zdali jeden tábor byl před pětasedmdesáti lety oplocený či neoplocený. Vítejte na českém politickém dvorku!

Zajímavé je, kolik lidí už zblblo natolik, že za správné a demokratické považují, když prostřednictvím vlády bez důvěry a v demisi a na čele s trestně stíhaným premiérem s nekonečným střetem zájmů a s estébáckou skvrnou v životopise ovládá bez jakéhokoli časového omezení 100 procent ministerstev plus mnoho dalších úřadů a postů politické uskupení, které volilo 18 procent z celkového počtu oprávněných voličů, a to vše přičiněním a s požehnáním poťouchlého, mstivého, nemocného prezidenta s patologicky kreativním vztahem k Ústavě.

Ano, Zeman už se definitivně zbláznil. Jmenoval nové soudce a při té příležitosti jim říkal, že na souzené komunální politiky mají být hodní. Proč? Protože dle statistik 85 procent z nich soudy osvobozují. Z čehož – dodejme – jaksi plyne, že byli/jsou onou policejní, prokurátorskou a justiční mašinérií vláčeni neoprávněně. Takže, abychom tomu rozuměli: Nejvyšší ústavní činitel namísto toho, aby využil veškeré své prezidentské autority a nekompromisně pozvedl hlas proti zpovykaným policistům a státním zástupcům utrženým ze řetězu, kteří kriminalizují desítky a desítky komunálních politiků a ničí životy nejen jim, ale také stovkám jejich rodinných příslušníků, namísto toho, aby vedl ministra spravedlnosti a nejvyššího státního zástupce k zodpovědnosti, protože co je moc, to je opravdu příliš, a 85 procent je opravdu příliš, prosí nové soudce, aby na ty chudáky byli hodní.  Tohle nevymyslíš!

Zeman aktuálně 101 hlasů – ve stylu pal, nepal, pal, nepal – pro změnu nechce. Co myslíte, zrodí se „POZIČNÍ SMLOUVA“? Komunisté a okamurovci dostanou POZICE (ne přímo ve vládě, ale ve sněmovně, na ministerstvech, v radách, v podnicích), za což na oplátku odejdou při hlasování o důvěře vládě ze sálu. Tím se kvorum sníží na 82. Pak už Babišovi, který vládne 78 koblihářskými hlasy, postačí „nakoupit“ když ne všechny, tak aspoň (zemanovskou) část socanů, minimálně čtyři, také za POZICE (v tomto případě i ve vládě) a bude vymalováno.

Suma sumárum: V zemi, kde se předsedou vlády mohou stát postpuberťáci, kteří nikdy nikde nepracovali a neumí kváknout cizí řečí, kde se nejvlivnějším politikem může stát vykutálený oligarcha bez lustračního osvědčení, zato však s komunistickou minulostí, grandiózním střetem zájmů a trestním stíháním na krku, a kde finalisty prezidentské volby jsou politikou nepolíbený mimoň a mstivý buran s pochroumaným zdravím, je něco špatně.

Socialismus vzor 1948: Všechna moc KSČ! Socialismus vzor 2018: Všechna moc Babišovi! Děkujeme, Miloši!

10. 2. 2018