Články - 2017

 „Patříme na Západ, ne na Východ!“ křičí na nás z billboardů a bannerů ODS. Ptám se: Na který Západ? Na ten multikulturní, vítačský, požíraný neomarxismem, degenerovaný politickou korektností? A odpovídám: Děkuji, nechci! A určitě nejsem jediný, koho napadá: Co kdybychom byli prostě tam, kde geograficky jsme, a konečně už pro změnu nelezli ani do moskevské, ani do bruselské, ani do žádné jiné řiti?

Taky vám hlava nebere, že když už teda socani mají potřebu vyhlašovat válku levné práci, proč ji nevyhlásili před čtyřmi lety, když přebírali vládu, ale vyhlašují ji až teď, když je pár týdnů do voleb? No jo no, socbolševici s hlubokým sociálním cítěním za peníze druhých. Slibem nezarmoutíš!

Zelení a Piráti jsou mládežnický dorost KSČ pro 21. století. Za víc slov to nestojí. Písmenko „M“ tam nechybí, takhle je to správně. Proč? Protože KSČM dnes naopak občas říká docela rozumné věci. Tohle nevymyslíš!

Volit ČSSD, KDU-ČSL či TOP 09 je - jen s mírnou nadsázkou - vlastizrada. Proč? Protože tyto strany otevřeně deklarují, že cizí zájmy jsou jim přednější než naše vlastní. Jaké cizí zájmy? Německé zájmy eufemisticky vydávané za „evropské“.

To samé platí o volbě Babišova ANO. Babiš sleduje jediné, a to jsou jeho osobní obchodní zájmy. Babiš říká leccos, ale kdykoli Brusel (rozuměj Berlín) zavelí, stáhne ocas, protože by přišel o kšeft.

ODS neříká tak, ani tak. Chce reformovat EU. Což je ovšem vrcholně alibistické, respektive naprosto naivní. Proč? Protože Německo nic reformovat nechce. Takhle mu to vyhovuje.

Úkolem politiků má být hájit na prvním místě zájmy svých vlastních občanů. Někdo to nazývá národními zájmy. Zájmy České republiky jsou ale v mnohém odlišné od zájmů Německa. Tvrdí-li kdokoli opak, manipuluje s realitou.

Prý nemáme volit strany, které oscilují pod pětiprocentní hranicí, protože naše hlasy propadnou. Kdepak, je to přesně obráceně! Naše hlasy propadnou, když budeme znovu a znovu volit ty, kteří už předvedli, co předvedli.

Není pravda, že není koho volit. Jen je u toho potřeba trochu přemýšlet. A neopakovat staré chyby.

16. 9. 2017