Články - 2017

Kdybychom žili v normální zemi, byl by ten rozhovor s Vladimirem Putinem úplně normální, tuctová, banální věc. Prostě rozhovor s prezidentem jedné velké země. Nic víc, nic míň. Jenže my už opět žijeme v totalitě, takže to normální věc zdaleka není. Ta totalita není stejná jako za Husákových či Jakešových dob, ale totalita to už zase je, byť v jakémsi soft provedení.

V pondělí večer dostala Česká televize nafackováno. Nafackovala jí Prima Zoom, která od 20:00 vysílala rozhovor amerického režiséra Olivera Stonea s ruským prezidentem Putinem. Čímž na sebe vzala roli televize veřejné služby, kterou ČT v rozporu se zákonem dlouhodobě neplní. A další nakládačku dostává totalitní, propagandistická Česká televize v úterý, ve středu a ve čtvrtek ve stejný čas. To se vysílají další pokračování onoho rozhovoru.

Dívat by se měli především všichni zdejší hlupáci, kteří ještě v roce 2017 slavně bojují minulou studenou válku, aniž by si povšimli, že svět se mezitím dramaticky změnil. Že Rusko není Sovětský svaz, že Západ není, co býval, že Putin není Brežněv a že socialismus se na nás už dávno nevalí z Moskvy, nýbrž z Bruselu.

Takže pokud chcete vědět, co ruský prezident skutečně říká, aniž byste k tomu potřebovali, aby vám to presstituti z České televize či tragédi Votápkova nebo Romancovova typu „překládali“ a „vysvětlovali", pusťte si v osm večer Primu Zoom.
A že Stone je levičák? No a co? On je to hlavně setsakra chytrý chlapík a navíc skvělý filmový režisér. Není třeba s ním vždy a ve všem souhlasit, ale je dobré si ho poslechnout. A přemýšlet.

20. 6. 2017