Napsali o mně

Hudebník, komentátor a člen ODS Petr Štěpánek se opět zaměřil na některé z výrazných událostí uplynulých několika dní. Nešetří nikoho, ostře se dokonce pustil do své spolustranice a bývalé místopředsedkyně ODS Miroslavy Němcové.

Štěpánka zaujalo především dění kolem výroku Miloše Zemana. „Také máte pocit, že se takřka všichni politici i novináři v téhle zemi zbláznili? Prezident řekne vtip, evidentní nadsázku, kterou chápe i tydýt s IQ kropící konve, a oni to řeší, řeší, řeší, řeší a řeší. Asi by to opravdu chtělo kalašnikov," postesl si na Facebooku Štěpánek. Aby si někdo nevyložil jeho slova špatně, napsal k němu i dodatek. „Poznámka pro politické a žurnalistické trubky: Pozor, nadsázka!"

Pobavila ho například reakce sociálního demokrata Milana Štěcha. „Je to opravdu k popukání, když první dělnický předseda Senátu, bývalý soustružník Štěch, jenž se sám vyjadřuje jako trouba, který právě vypnul soustruh, svým vpravdě až přespříliš hovorovým stylem chlapa od krav (soustruhu) vypráví, že prý je ostuda, kterak se vyjadřuje prezident republiky," parafrázuje jeho slova komentátor.

Nešetří však ani své spolustraníky. Němcová navrhla ve Sněmovně usnesení, podle kterého by se měl prezident za svoje slova omluvit. Opřela se o ústavu, a vysvětlovala, že prezident slibuje, že svůj mandát bude bude vykonávat mandát ve prospěch všeho lidu. Právě tento slib podle ní porušil.

„Je to opravdu tragédie, když politickou stranu, kterou jsem spoluzakládal, v parlamentu zastupuje pozérka, jež si v průběhu času zcela osvojila pseudomoralistní pravdoláskovní kýč. S takovými postavami se ODS z politického propadliště nevyhrabe," ostře se do ní pusil Štěpánek.

Neopomněl ani na šéfa momentálně voličsky nejpopulárnější strany. „Pokrok nezastavíš! Za minulých vlád si šíbři přihrávali/přikrádali do svých kapes v přítmí vládních kuloárů, dnes si hlavní šíbr přihrává/přikrádá za plného světla přímo ve vládě. A někteří lidé jsou z toho tak nadšení, že dotyčného učinili nejpopulárnějším politikem v zemi. Gratulace!" prohlásil komentátor na účet předsedy hnutí ANO Andreje Babiše.

(mu)

29. 1. 2016

Originál článku ZDE