Články - 2011

Držte si peněženky, milí daňoví poplatníci, další vykutálený arbitrážní zlatokop se sápe po našich penězích. Zajímavé přitom je, kolik toho mají zdánlivě zcela nepodobné kauzy, třeba arbitráže ve věci TV Nova a Diag Human, společného.

Jde o moře peněz, astronomicky hodně peněz. To lidé nemají rádi, když se chce někdo moc napakovat. Proto je třeba zpracovat veřejné mínění. A tak si zlatokopecký vykuk najímá přičinlivé „píár“ pomocníky. Lauder k tomu měl bývalého estébáka Donatha, Šťáva bývalého disidenta Urbana. Jak vidno, vsjó ravnó.

Také je třeba zapojit služebné novináře. Ti musí zástupce státu vykreslit jako podvodníky a pitomce (což, bohužel, občas není ani příliš složité), zatímco z vykuků lačnících po miliardách z kapes daňových poplatníků vyrobit bojovníky za spravedlnost. Za Laudera zcela nepokrytě kopali např. Plesl (dnes LN), Šídlo (HN), Cíglerová (MfD) a prakticky celá Česká televize. Falešný obraz Diag Human v poslední době kreslí kupříkladu MF Dnes či (opět) Česká televize. Je to fakt odzbrojující ukázka novinářské impotence (nebo spíš umu?) udělat celostránkový rozhovor (MfD 28. 5. 2011) se Šťávovým advokátem, lžidoktorem Kalvodou, a nepoložit mu jednu jedinou otázku opravdu na tělo, naopak mu jen nahrávat na smeče. Přesně to se povedlo totálně benignímu Václavu Dolejšímu.

V případě ČT je to ještě horší. Reportéři Fiala a Havlík nejenže v Reportérech ČT popletli, co se dalo (viz Štěpánek ZDE, Cikrt ZDE, Sokol ZDE), čímž poškodili pozici České republiky, ale s arogancí sobě vlastní ještě plivou po těch, co na jejich evidentní chyby upozornili. Stejnou aroganci následně projevil i další narcis z Kavčích hor, jejich povedený šéfík, záchodový rváč Wollner (ZDE, Cikrtova polemika ZDE). Podtrhněme a sečtěme si to: reportéři veřejnoprávní televize za peníze televizních poplatníků vyrábějí agitky napomáhající tomu, aby byl poplatník obrán. K tomu si vydržujeme televizi veřejné služby?

Leč nedosti na tom, za tenhle paskvil jim jiní hlupci, v tomto případě zástupci Open Society Fund, ještě rozdávají novinářské ceny. Když je na to Tomáš Cikrt upozorní, reagují (ZDE) s tradiční bohorovností jediných majitelů Pravdy (a Lásky).

A propos – Tomáš Cikrt. Právě on a nikoli namyšlení šmíráci z České televize by si od zástupců občanské společnosti speciálně v téhle kauze zasloužil ocenění. Všem čtenářům opravdu vřele doporučuji, aby si podrobně prostudovali jeho server www.anikorunu.cz, mapující kauzu Diag Human. Tomáš Cikrt odvedl skvělou a záslužnou práci. Myslím, že leckomu pak bude jasnější, jakéže to zákulisní praktiky používají arbitrážní vykukové a jejich podržtaškové.

Však už se mu za to dostalo patřičné pozornosti. Advokát Diag Human, přeběhlík (z vládních do Šťávových služeb) Kalvoda, mu vyhrožuje soudem (ZDE). Také to mají bojovníci o miliardy z kapes daňových poplatníků společné. Když se najde někdo, kdo příliš hlasitě upozorňuje na jejich praktiky, nevedou s ním polemiku, ale ženou ho před soud. Tam se pak střetávají zcela rozdílné váhové (finanční) kategorie. Však ty si to, holenku, příště rozmyslíš, psát o nás cokoli nepěkného! Totéž jsem zažil s Lauderem a jeho poskoky v kauze TV Nova.

Také je potřeba vytvořit právní zmatek, ve kterém se jen málokdo vyzná. A tak v podobných kauzách vždycky narážíme na řadu firem stejného jména, leč s různou právní formou a různým místem registrace, jež ovšem v čase své jméno různě mění. Platí to pro Novu, respektive všechny možné i nemožné varianty CME, i pro Diag Human.
 
V obou kauzách se také vyskytuje cár papíru, na kterém hra o miliardy „stojí“. V případě TV Nova to byl „zápis“ z jednání Rady pro vysílání, ve skutečnosti zfalšovaný a do spisu podvržený dokument, u Diag Human dopis někdejšího ministra zdravotnictví Bojara, ve kterém vyslovil pochybnosti (mimochodem – zcela oprávněné) o inkriminované firmě.

Jeden list papíru, „patláma paprťála, kjamalálika, kjamalálika, paprťála žbrluch“ a klopte 10 miliard na stůl, hloupí Češi! Takhle je to jednoduché! Kam se hrabou alchymisté na dvoře Rudolfa II., co měnili olovo na zlato. Měnit „nic“ na miliardy, to je ta pravá „alchymie“.

Připadá vám to neuvěřitelné? Ano, je to neuvěřitelné! Stejně neuvěřitelné ovšem je, že z oficiálních novinářských zdrojů se o tom nedozvíte nic. Naopak „renomovaní“ novináři téhle arbitrážní „alchymii“ aktivně napomáhají. Však ono se vždycky ještě najde dostatek nemyslících čtenářských ovcí, jež se přidají a budou se za zájmy a prachy různých Lauderů či Šťávů srdnatě bít. Na rozdíl od Donathů, Kalvodů a Urbanů zcela zadarmo. Však si přečtěte diskusi pod článkem.  

A vo tom to je!

29. 5. 2011