Články - 2011

Navazuji na glosu pana Jana Svobody (To se hned tak nevidí) a jeho přesný popis naprosto neuvěřitelného Interview ČT24 s Miroslavem Kalouskem. Kromě redaktorů veřejnoprávní televize si ale platíme také jejich nadřízené a různé kontrolní a regulační orgány, v tomto případě Radu České televize a Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Obrátil jsem se na ně proto s následující stížností.

Vážení členové rady! Stále žiji v naivní představě, že zpravodajství a publicistiku České televize si my, televizní poplatníci, platíme proto, abychom se něco dozvěděli.

V pořadu Interview ČT 24, vysílaném dne 4. 1. 2011, udělal moderátor František Lutonský všechno, ale opravdu všechno, pro to, abychom se od pozvaného hosta, ministra financí Miroslava Kalouska, o kauze IPB nedozvěděli pokud možno vůbec nic. Nenechal jej dokončit jednu jedinou myšlenku.

Zda tak pan redaktor činil kvůli své nebetyčné sebestřednosti, naprostému amatérismu či v žoldu některé zájmové skupiny, je vcelku jedno. Každá z těchto variant je pro Českou televizi smrtící.

Pokud tohle má být podoba televize veřejné služby, potom by bylo opravdu lepší celý ten podnik zavřít.

Předem děkuji za informaci, jakým způsobem rada moji stížnost vyřídila. S pozdravem ... atd.

Na tu informaci se můžete těšit spolu se mnou, rozhodně si ji nenechám jen pro sebe.

5. 1. 2011