Články - 2009

Komik, kterého ČSSD angažovala do svého čela, si pro naše pobavení nachystal nová klaunská čísla. Poslední scénka se jmenuje „S kým nebudu sedět u stolu“. A tak jsme se dozvěděli, že Jiří Paroubek se při jednáních o dalším mandátu Fischerovy vlády nebude bavit se zástupci TOP 09, neb jsou to všechno přeběhlíci.

Vrchní eskamotér z Lidového domu ovšem jedním dechem na schůzku politických stran zároveň protlačil politickou poběhlici Zubovou, coby zástupkyni loutkové „parlamentní“ Demokratické strany zelených. No, řekněte, není ta politika prča?

A ještě jednou Zubová. Vážně to vyžaduje silný – nejlépe hroší (Paroubkovo oblíbené zvíře) – pajšl, tři roky se teatrálně pohoršovat nad přeběhlíky a pak si jednoho (přesněji jednu) nainstalovat přímo na vlastní kandidátku a ještě se dušovat, že to není za odměnu za povalení Topolovy vlády.

Entertainer Paroubek se také rozhodl, že svůj jas zvýší v odlesku jiných bavičů. Pročež  ke spolupráci nad novou knihou přizval Jiřího Krampola, Jana Krause a Arnošta Lustiga. Copak Krampol, to je tradiční účastník Paroubkovy putovní estrády čtvrté cenové skupiny pro intelektuálně nesmělé. Ale Brouk Pytlík Kraus, to je, panečku, úlovek! Hlavní protagonista čornutého plagiátu Uvolněte se, prosím aneb Živí se celá rodina! Doteď jsme věděli jen, které politiky zábavný Jenda nemá rád, neb jejich fotografie ve stylu Jay Lena odhazuje v dál, teď už víme i to, do které politické řiti se oblíbený protagonista veřejnoprávní televize noří. Gratulace na Kavčí hory!

Poslední oranžovou performaci provází rovněž jedna skvělá zpráva. Z policejních svodek vyplývá, že na křtu Paroubkovy knížky tentokrát nikoho nezavraždili. Je to další Paroubkův blyštivý úspěch. V policejních statistikách se promítne coby stoprocentní meziroční pokles vražd na sociálně demokratických večírcích. No vida, jak ten Pecina to vnitro skvěle řídí!  

8. 10. 2009