Napsali o mně

Tisková zpráva ČTÚ: Minulý týden Ministerstvo financí oznámilo, že Česká republika zvítězila v mezinárodní arbitráži vedené s lucemburskou společností EMV ve věci televize TV3. Společnost EMV se domáhala zaplacení své údajně zmařené investice a požadovala po České republice více než 2 miliardy Kč.

Hlavním svědkem České republiky v této arbitráži byl Petr Štěpánek, člen Rady Českého telekomunikačního úřadu a bývalý dlouholetý člen a místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Jeho  svědecká výpověď před londýnským arbitrážním dvorem trvala dva dny a byl během ní podroben mnohahodinovému křížovému výslechu advokátů protistrany.

Všechna obvinění společnosti EMV vůči České republice a jejím institucím  se podařilo před arbitrážním tribunálem vyvrátit. Jak řekl  ředitel mezinárodněprávního odboru Ministerstva financí Radek Šnábl, Štěpánkova svědecká výpověď zcela zásadním způsobem ovlivnila výsledek arbitráže a přispěla k vítězství České republiky.

Výpovědi svědků proběhly v únoru 2008 v Londýně. Rozhodnutí arbitrážního tribunálu obdržely strany sporu minulý týden ve středu 8. 7. 2009.

Ing. Dana Makrlíková, tisková mluvčí ČTÚ, 14. 7. 2009