Napsali o mně

Hradec Králové 22. června (ČTK) - Lídrem kandidátky občanských demokratů pro předčasné sněmovní volby v Královéhradeckém kraji se stal poslanec Jozef Kochan. Dnes večer o tom rozhodli delegáti královéhradeckého regionálního sněmu ODS, informoval ČTK předseda regionální ODS Ivan Adamec. Na druhém místě kandidátky je Petr Štěpánek, na třetím Zdeněk Lhota.

Původní profesí lékař Kochan působí v poslanecké sněmovně od roku 2002, je také členem rady a zastupitelstva v Trutnově. Kochan na svém webu za hlavní cíle označil podporu Královéhradeckého kraje, dokončení dálnice až na hranice s Polskem a rozvoj turistiky. Na druhém místě kandidátky stojí Petr Štěpánek, který v minulosti neúspěšně kandidoval na senátora na Chrudimsku, z třetího místa kandidátky bude svůj poslanecký post obhajovat Zdeněk Lhota. Na čtvrtém místě kandidátní listiny ODS v hradeckém kraji je náměstek ministerstva spravedlnosti Pavel Staněk, na pátém poslanec David Kafka.

Současná poslankyně Zdeňka Horníková, která stála v čele kandidátky ODS v kraji před třemi lety, je na šestém místě. "Ve volbách chceme minimálně zopakovat výsledek z voleb do sněmovny v roce 2006, kdy jsme získali pět mandátů," řekl Adamec. (...) Volby do sněmovny v Královéhradeckém kraji v roce 2006 vyhrála ODS, která získala 38 procent hlasů a pět poslaneckých mandátů. ČSSD skončila druhá a s 30 procenty dostala čtyři křesla. Na třetím místě byla KSČM, která získala 12 procent a jeden mandát. KDU-ČSL měla necelých sedm procent a jeden mandát.