Plnou ParouBack

Vzpomínáte si – koneckonců není to tak dávno –, jak se Jiří Paroubek a Jiří Krampol dušovali, že jejich „kulturní“ turné po republice, které má ukázat, jaký že je to premiér a volební lídr ČSSD sympatický chlapík, nemá s politickou vůbec nic společného, to vše pár měsíců před volbami? Jiří Krampol si dokonce bral do úst i svého někdejšího kolegu Slávka Šimka a tvrdil, že na rozdíl od něho politice vůbec nerozumí a že když Šimek začal směřovat k politické satiře, byl to jeden z důvodů, proč se rozešli.

Jedním z veselých brachů, které Paroubek s Krampolem na své oplzle lechtivé putování po vlastech českých přibrali, byl také populární estrádní sexuolog Radim Uzel. Všechno běželo jako po drátkách a spolupráci nemohla vykolejit ani drobná patálie s vyprávěním vtipů s rasistickým podtextem. Vždyť přeci jde o zábavu a ne o politiku.

Ale ouha! Stačilo, aby minulý týden Nezávislí demokraté Vladimíra Železného představili své krajské volební lídry, přičemž se zjistilo, že jedním z nich je právě Radim Uzel, a všechno je jinak. Paroubek už se dal slyšet, že Uzla s sebou dál brát nebudou.

Jeden se nestačí divit. Vždyť přece paroubkovsko-krampolovské pivní turné čtvrté cenové skupiny nemá s politikou vůbec nic společného. Ještě před pár týdny nás o tom oba dva hlavní protagonisté usilovně přesvědčovali. Jak je ale vidět, něco společného s politikou to přece jenom asi mít bude, když přítomnost jednoho z kandidátů konkurenční politické strany najednou tak vadí. Že by tedy Krampol s Paroubkem dříve lhali?

Stále ovšem také platí staré známé: kdo lže, ten krade. Koneckonců v případě sociálních demokratů to není zas až tak odvážné, natož pak nepravdivé tvrzení.

30. 3. 2006