Špinavá hra

3. 4. 2008

(Psáno pro Lidové noviny)

Vsadím boty, že Martin Zvěřina nikdy nečetl zprávu parlamentní vyšetřovací komise o arbitráži se CME, natož moji knížku Válka o Novu (je to z 90 procent faktografie). Nebrání mu to ovšem, aby na dané téma – použiju-li jeho kynologický slovník – poštěkával jako ratlík (Odškodné pudlíkům, LN 3. 4. 2008).

Zvěřina evidentně netuší, že celé to slavné odvolání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v přímém přenosu České televize po prohrané neprohratelné arbitráži byla ve skutečnosti nechutná politická hra Špidlovy vládní koalice, jejímž smyslem bylo předání nejmocnější televize do „přátelštějších rukou“ a politické ovládnutí mediální rady. Netuší, že Ronald Lauder by se nikdy nepropracoval k 11 miliardám z kapes českých daňových poplatníků nebýt kolaborace některých politiků a úředníků, křivých svědectví a především podvrženého a zfalšovaného klíčového důkazu, který ČR dodala sama proti sobě. A proto mu ani nemůže docvaknout, že odvolaní členové RRTV jen posloužili jako obětní beránci pro oblafnutí veřejnosti a zároveň jako falešné alibi právě pro Špidlu a spol.

Leč jedna chybička se vloudila. Nikdo nepočítal s tím, že jeden tajtrlík, podle Zvěřiny „poslušný pudlík“ a „profesionální politický poskok ODS“, a spolu s ním pět jeho kolegů si to nenechají líbit. A že do svého očištění nainvestují spoustu času, energie a peněz a po pětiletém soudním maratónu se domohou satisfakce. (Prostě takoví typičtí pudlíci a poskoci!)

Zvěřina to ze svého ratličího obzoru evidentně nemůže vydýchat. Přímo hloupé pak od něho je, když poštěkává také na současného předsedu vlády. Za to, že vedlejším efektem zrušení odvolání šestice radních jsou také platy za několik let zpátky a nedejbože zpochybňování rozhodnutí RRTV z let 2003 až 2007, nemůže Mirek Topolánek. Tomu jen nezbylo nic jiného než respektovat pravomocný rozsudek a platné zákony. Kostlivec, který na Topolánka vypadl ze skříně, není jeho, nýbrž Špidlův.

Aktualizováno ( Úterý, 30 Červen 2009 14:39 )