Napsali o mně
Na volitelných místech kandidátek ODS figurují mimo jiné dosavadní náměstci ministrů vnitra a spravedlnosti či bývalý dlouholetý mediální radní Petr Štěpánek. Naopak některé dřívější „hvězdy“ skončily na nevolitelných místech.

(...)

Čtvrté místo, tentokrát na královéhradecké kandidátce ODS, získal také náměstek ministryně spravedlnosti Pavel Staněk. Za lídra regionální sněm zvolil dosavadního poslance Jozefa Kochana. Na druhém místě kandidátky je bývalý člen a místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. Toho vláda v roce 2006 jmenovala členem Rady Českého telekomunikačního úřadu. Štěpánek, který v 90. letech pracoval jako tiskový tajemník premiéra Václava Klause, neúspěšně už kandidoval do Senátu, kdy ho v roce 2000 na Chrudimsku porazil lidovec Petr Pithart.

Až na obtížně volitelné šesté místo se propadla někdejší jednička ODS v Královéhradeckém kraji Zdeňka Horníková. Dostat by se do Sněmovny mohla pomocí preferenčních hlasů. Jenže výkonná rada před časem přijala usnesení, podle kterého mají být z kandidátky vyloučeni všichni, kdo by si vedli osobní kampaň.