Články - 2020

 Mizerná, zoufalá, špatná vládo!

Jdi už s celým tím svým PSEM do řiti. Ten tvůj PES není žádná danost, kterou se musíš řídit, ale součet často nahodilých, nepřesných, vzájemně nesouvisejících čísel, jež si pár fachidiotů vycucalo z prstu a přiřadilo k nim nesmyslná opatření. PES je jen tvoje alibi, abys mohla maskovat, že potíže a rozvrat, které působíš, nejsou tvoje vina, ale jakási shůry daná nutnost.Není to tak! Zmatek, ekonomický rozvrat a existenční potíže statisíců lidí, jsou tvoje dílo.

Nejsme malé děti, aby ses o nás musela starat a rozhodovat za nás, jestli si můžeme vypít na ulici z kelímku kafe či svařák nebo jestli můžeme zajít do restaurace na večeři ještě v osm večer.

Máme toho dost! A to, že roste občanská neposlušnost, je jen v logice věcí. Lidskou svobodu neudusíš. Ani ty, ani covid! Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. A je to ještě mnohem horší. Mnozí lidé už nejsou jen zoufalí, ale také ukrutně nas*aní.

Vládo, jak dlouho si ještě chceš zahrávat s trpělivostí vlastních občanů? Vy ministři nejste ani naši vládci, ani naši velitelé, ani naši nadřízení. Jste naši zaměstnanci. Zaměstnanci nás občanů.

A zaměstnanec, který špatně vykonává svoji práci, si prostě nezaslouží nic jiného než výpověď. Takhle jednoduché to je.

14. 12. 2020