Články - 2019

Jak už to tak bývá, i všechno zlé a smutné je k něčemu dobré. Teď aktuálně smrt Karla Gotta. Definitivně prasklo, co je celá jedna zdejší společenská a politická garnitura zač. A je úplně jedno, zda jí říkáme kavárna, pravdoláska, havlérka či jinak.

Snad u žádné jiné skupiny lidí neexistuje tak propastný rozdíl mezi tím, jak vysoké mínění sami o sobě mají, a tím, jací ve skutečnosti jsou.

Stěžují si, že společnost je rozdělená, ale sami neúnavně kopou další a další příkopy. Zaklínají se pravdou a láskou, ale prýští z nich jen a jen lež a nenávist. Takže na sociálních sítích i jinde to aktuálně vypadá, jako by na těle společnosti prasknul vřed, z něhož se valí spousta hnisu.

Nevěříte? Tak mrkněte na Twitter nebo nakoukněte do Šafrovy pseudonovinářské nálevny.

Blíží se 30. výročí sametového Listopadu. Havlovo nejznámější heslo mají tihle elitářští týpci stále na rtech, ale svými skutky z něj vypouštějí jedno slůvko. Předložku „nad“. Pročež nejznámější Havlův bonmot dnes zní takhle: „Pravda a láska musí zvítězit lží a nenávistí!“

Ale ještě je třeba dodat, že ta jejich pravda a láska už dávno nemá se skutečnou pravdou a láskou vůbec nic společného. Dokonale tahle krásná slova zprofanovali.

Jsou pouze dvě možnosti. Buď odkaz posledního československého a prvního českého prezidenta Václava Havla vůbec nepochopili, anebo je ten odkaz jiný.

Zda je to tak, či tak, nechť si každý odpoví sám. Každopádně je to ale špatná a smutná zpráva.

3. 10. 2019