Napsali o mně

Napsali o mně

Premiér Petr Nečas během povodní u veřejnosti podle mediálních odborníků zabodoval. „Bývám spíše Nečasovým kritikem, ale tentokrát mu není co vytýkat. Myslím, že ve své roli nejvyššího výkonného úředníka je uměřený a připravený. Totéž lze říci i o ostatních členech vlády, stejně jako o hejtmanech,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Štěpánek, bývalý místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. (2013-06-05)

Celý článek...

 
Napsali o mně

Předseda vlády Petr Nečas svým usnesení ze dne 17. 9. 2012 s definitivní platností zastavil řízení ve věci odvolání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Členy Rady pro vysílání odvolal v dubnu 2003 na návrh Poslanecké sněmovny předseda vlády Vladimír Špidla. Šest členů rady, konkrétně Zdeněk Duspiva, Pavel Foltán, Josef Musil, Jiří Novotný, Petr Štěpánek a Petr Žantovský, postup předsedy vlády zažalovalo. V květnu 2007 Městský soud v Praze v souladu s předchozím rozhodnutím Nejvyššího správního soudu odvolání jmenovaných zrušil jako nezákonné. V rozsudcích se konstatuje, že v právním státě nikdo nemůže být odvolán z veřejné funkce bez udání důvodů. V červnu 2009 předseda vlády Jan Fischer šest bývalých členů rady znovu odvolal, dokonce zpětně a opět bez udání důvodů. V červnu 2012 Městský soud v Praze i toto odvolání zrušil jako nezákonné, když v rozsudku konstatoval, že Jan Fischer nepochopil princip právního státu, a předsedovi vlády věc vrátil k dalšímu řízení. Petr Nečas nyní celé řízení definitivně zastavil. Vyřešit onu banální věc, totiž že v právním státě nikdo nemůže být z veřejné funkce odvolán bez udání důvodů, trvalo české justici a příslušným správním orgánům 10 let. (19-09-2012)

Celý článek...

 
Napsali o mně

Petr Štěpánek nepatří k těm "ódéesákům", kteří mění své názory podle toho, kdo je právě na vrcholu stranické pyramidy. Právě v den, kdy Petr Nečas předal svému nástupci úřad české vlády, hodnotí známý hudebník a mediální odborník "kriminální kauzu" předsedy ODS. (2013-07-10)

Celý článek...

 
Napsali o mně

Převážně v pozitivním duchu se nese hodnocení České televize od mediálního odborníka Petra Štěpánka u příležitosti kulatého výročí prvního vysílání, protože podle něj nynější vedení dělá skutečně televizi veřejné služby. Výhrady má ale k hlavnímu zpravodajskému pořadu Události, který je zbytečně dlouhý a rozvleklý, naopak si pochvaluje formát nočních Událostí, komentářů. (2013-05-19)

Celý článek...

 
Napsali o mně

Média v Česku si hned v prvním měsíci roku otestovala, jak jsou na tom s nabídkou alternativních názorů. A prezidentská volba zvýraznila, že čtenářům, divákům i posluchačům často předkládají jen jednu jedinou pravdu. Mediální odborník Petr Štěpánek tvrdí, že dvacet tři let po sametu jsou naše média opět názorově unifikovaná, jen trochu jinak než kdysi. (2013-02-17)

Celý článek...

 
Napsali o mně

Politický komentátor a spoluzakladatel ODS Petr Štěpánek se tvrdě pustil do šéfa časopisu Respekt Erika Taberyho. Ze židle ho nadzvedl Taberyho příspěvek na Facebooku. Šéfredaktor tam vložil archivní fotku, na níž je Václav Klaus s Milošem Zemanem a mezi nimi čerstvě odsouzený lékař Jaroslav Barták. (2013-02-07)

Celý článek...

 
Napsali o mně

Advokátka Ludmila Kutějová, která zastupuje po právní stránce televizi Prima, vyzvala bývalého místopředsedu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a taktéž exčlena Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Petra Štěpánka, aby se nevyjadřoval ke sporu s Regionální televizní agenturou (RTA) o připojování do vysílání české komerční dvojky. Narážela přitom na komentář, který Štěpánek poskytl v druhé polovině listopadu serveru Česká média. (09-12-2011)

Celý článek...

 
Napsali o mně

Milá dámo,

již dlouho mě něco tak náramně nepobavilo jako Váš dopis. Ve kterém cenzorském úřadě se Váš klient, televize Prima, a Vaše advokátní kancelář školí? Pište mi častěji, rád koresponduji se zábavnými lidmi.

S pozdravem Světu mír!

Petr Štěpánek

Příloha: Text dopisu právního zástupce TV Prima Petru Štěpánkovi   

8. 12. 2011

 
Napsali o mně

V roce 2003 odvolal předseda vlády Vladimír Špidla na návrh Poslanecké sněmovny Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Šestice tehdejších radních (Zdeněk Duspiva, Pavel Foltán, Josef Musil, Jiří Novotný, Petr Štěpánek a Petr Žantovský) postup předsedy vlády zažalovala. V roce 2007 jim dal soud za pravdu a jejich odvolání zrušil, a to s odůvodněním, že v právním státě nelze nikoho z funkce odvolat bez uvedení důvodů. Následně šestice zažalovala předsedu vlády o náhradu škody. Tehdejší premiér Jan Fischer si ovšem svoji úlohu značně zjednodušil a namísto řešení meritu věci šest bývalých radních v roce 2009 znovu odvolal, ovšem k datu 2003. Učinil tak „krátkou cestou“, a to tak, že jeho právní zástupce František Korbel (dnešní náměstek ministra spravedlnosti) během soudního jednání o náhradě škody žalobcům předal další odvolání z funkce. Paradoxní na celé věci bylo, že Jan Fischer dotyčné odvolal z funkcí, ve kterých už nebyli, neboť jejich dle zákona šestiletý mandát v mezidobí doběhl. (25-07-2012)

Celý článek...

 
Napsali o mně

Praha – Více než 80 procent obyvatel Česka je pro zrušení koncesionářských rozhlasových a televizních poplatků, takřka osm z deseti lidí je pro spojení České televize, Českého rozhlasu a České tiskové kanceláře do jedné organizace. Vyplývá to z průzkumu, který na dnešní tiskové konferenci prezentovala nevládní organizace eStat.cz, která zrušení poplatků a sloučení veřejnoprávních médií podporuje. (13-07-2012)

Celý článek...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další > Konec >>

Strana 6 z 9
Unisono...
rocker...
výběr z foto...
phoca_thumb_m_22- 2002-Vltava.JPG phoca_thumb_s_23- 2002-25-let-po-maturite.jpg phoca_thumb_s_04-1976-Spektrum.jpg phoca_thumb_m_27-2006-Italie-Benatky.JPG phoca_thumb_l_16-1986-Odyssea.jpg 58-2010-Dansko.JPG phoca_thumb_m_49-2008-Rhona-Zenevske-jezero-cikansky-tabor.jpg phoca_thumb_m_01-1997-Sumava.jpg phoca_thumb_l_46-2008-Rhona-Furkapass.JPG phoca_thumb_m_03-1964-prvnacek.jpg phoca_thumb_l_43-2008-New-York-Central-park.jpg 50-2008-Rhona-Montreux-casino.JPG phoca_thumb_l_14-1985-Odyssea.jpg 10-2004-Bavorsko-soutok-Dunaje-a-Innu.jpg phoca_thumb_l_27-2006-Italie-Benatky.JPG phoca_thumb_m_29-2006-Orlicke-hory-Potstejn.jpg phoca_thumb_l_01-1993-s-Janem-Straskym-krest-knihy-Prezident-na-pul-uvazku.jpg 36-2006-Dansko-ostrov-Aero.JPG 10-2000-s-Pepou-Vojtkem-vecirek-Novy.jpg phoca_thumb_l_25-2006-Italie-Lago-di-Garda.JPG