Napsali o mně

Petr Štěpánek, jenž byl až do roku 2016 členem ODS a nedávno rozšířil řady Alternativy pro Českou republiku 2017, se způsobem sobě vlastním vyjádřil ke zvolení Donalda Trumpa čtyřicátým pátým prezidentem USA. Pokud by bylo na něm, prý by se nemazlil s těmi „spratky“, kteří v těchto dnech proti Trumpovi protestují.

Donald Trump byl zvolen prezidentem Spojených států. Z hlediska amerického volebního systému se stal jasným vítězem politického klání s demokratkou Hillary Clintonovou, ačkoli tato dáma v absolutních číslech získala přibližně o 200 tisíc hlasů víc než Trump. Hlasy získala především na obou březích Spojených států a občané New Yorku či Kalifornie dávají najevo, že se jim faktické vítězství Donalda Trumpa nelíbí. V ulicích lidé protestují, volají, že Trump není jejich prezident, a sem tam zapálí několik popelnic. Kaliforňané dokonce uvažují o tom, že se od USA odtrhnou, dokud bude Trump prezidentem.

Petr Štěpánek poslal těmto lidem na sociální síti Facebook vzkaz. „Vyrostla generace spratků. Nejsou to samozřejmě všichni mladí lidé, ale část z nich ano. Vidíme je právě teď v ulicích amerických měst, kde hulákají, že Trump není jejich prezident, stejní spratci okupují na Žižkově Kliniku. Jsou to mladí lidé, kteří vyrostli v materiálním dostatku, ale pohrdají tradičním systémem společenských hodnot a demokracii uznávají, pouze když je po jejich. Jejich matkou je politická korektnost a otcem kulturní neomarxismus. Není dobré se se spratky mazlit,“ konstatoval jasně.

Pod tímto statusem se rozpoutala živá diskuse, ze které si jeden z občanů do Štěpánka rýpl, když mu připomněl, že to jeho generace tyto „spratky“ vychovala. Většina diskutujících ovšem Štěpánkovi dala za pravdu. Dnešní mládež má prý jediné povolání – hodlají být toliko synem či dcerou někoho, kdo bude pracovat. Vedoucí roli v tomto společenství údajně hraje šéf Strany zelených Matěj Stropnický. Všichni by si údajně zasloužili „vyhnat, makat“ nebo ještě něco horšího.

Štěpánek doslova napsal:

Vyrostla generace spratků. Nejsou to samozřejmě všichni mladí lidé, ale část z nich ano. Vidíme je právě teď v ulicích amerických měst, kde hulákají, že Trump není jejich prezident, stejní spratci okupují na Žižkově kliniku. Jsou to mladí lidé, kteří vyrostli v materiálním dostatku, ale pohrdají tradičním systémem společenských hodnot a demokracii uznávají pouze, když je po jejich. Jejich matkou je politická korektnost a otcem kulturní neomarxismus. Není dobré se se spratky mazlit," konstatoval jasně.

(mp), 11. 11. 2016