Napsali o mně

Zhlédl jeden z diskusních pořadů České televize a dospěl k tomu, že je třeba ji zrušit. Dlouholetý člen ODS Petr Štěpánek se o tom rozepsal na svém facebookovém profilu. Vyjádřil se také k aktuální aféře Panama Papers.

Podle Štěpánka většina lidí, kteří si peníze ulili do tzv. daňových rájů, nikomu nic neukradla. „Uložili, chcete-li, ukryli, si tam svoje VLASTNÍ peníze,“ zdůraznil. Omlouvá je tím, že jejich peníze chtěly co nejprogresivněji zdanit jejich vlády, jejich země, jejich politici. „A to především proto, aby pak z veřejných rozpočtů mohli rozdávat, rozuměj ‚nakupovat‘ si hlasy voličů,“ vysvětlil s tím, že ze zemí, které mají nastavený rozumný daňový systém a které nemají potřebu každého, kdo vydělal jen o trochu víc, pořádně oškubat, není třeba do daňových rájů prchat.

Rozepsal se také o tom, že „chvíli“ sledoval Fokus Václava Moravce. Podle Štěpánka jde o naprosto bezcenný pořad. „Ne, že by občas někdo neřekl něco zajímavého, ale k čemu je ‚diskuse‘ (záměrně to slovo píšu do uvozovek), když prakticky všichni ve studiu mají na všechno stejný či velmi podobný názor a téměř všichni dozajista mají i obdobné volební preference? Běs! Propagandistický běs!“ rozhořčil se.

Podle něj si Českou televizi již před lety ukradla jedna názorová skupina, na čemž se v průběhu dalších let vůbec nic nezměnilo a nemění. „Co s tím? Neexistuje žádný, ale opravdu ŽÁDNÝ důvod, proč bychom se my ostatní, kteří nesouzníme s ‚pravdoláskovním‘ viděním světa, měli na financování něčeho takového spolupodílet. Českou televizi v této podobě je třeba zrušit. Prvním krokem budiž likvidace tzv. koncesionářských poplatků,“ dodal Štěpánek.

Celé znění příspěvků Petra Štěpánka na jeho facebookovém profilu:

Ne, že bych zrovna měl potřebu hájit ausgerechnet některé šmejdy (typu Porošenka apod.), kteří jsou namočení v kauze Panama Papers, přesto si myslím, že pohled z trochu jiného úhlu neuškodí. Většina těch lidí (netvrdím, že všichni), kteří si peníze ulili do tzv. daňových rájů, nikomu nic neukradla. Uložili, chcete-li, ukryli, si tam svoje VLASTNÍ peníze. Oškubat, rozuměj zdanit, přesněji – co nejprogresivněji zdanit je chtěly jejich vlády, jejich země, jejich politici. A to především proto, aby pak z veřejných rozpočtů mohli rozdávat, rozuměj „nakupovat“ si hlasy voličů. Ze zemí, které mají nastavený rozumný daňový systém a které nemají potřebu každého, kdo vydělal jen o trochu víc, pořádně oškubat, není třeba do daňových rájů prchat.

Koukal jsem se chvíli na Fokus Václava Moravce. Naprosto bezcenný pořad, naprosto bezcenná diskuse. Ne, že by občas někdo neřekl něco zajímavého, ale k čemu je „diskuse“ (záměrně to slovo píšu do uvozovek), když prakticky všichni ve studiu mají na všechno stejný či velmi podobný názor a téměř všichni dozajista mají i obdobné volební preference? Běs! Propagandistický běs!

Českou televizi si již dávno před lety ukradla jedna názorová skupina, na čemž se v průběhu dalších let vůbec nic nezměnilo a nemění. Co s tím? Neexistuje žádný, ale opravdu ŽÁDNÝ důvod, proč bychom se my ostatní, kteří nesouzníme s „pravdoláskovním“ viděním světa, měli na financování něčeho takového spolupodílet. Českou televizi v této podobě je třeba zrušit. Prvním krokem budiž likvidace tzv. koncesionářských poplatků.

(vam)

6. 4. 2016

Originál článku ZDE