Napsali o mně
„Naprosto zločinné, zoufalé a podvraťácké počínání Policie ČR,“ napsal na svůj facebookový profil člen ODS a novinář Petr Štěpánek k zahájení trestního stíhání vůči ředitelce Energetického regulačního úřadu Aleně Vitáskové.

 

Policie podle něj v tomto případě vystupuje jako nástroj politických a mafiánsko-ekonomických her. „Pokud policie jako trestný čin ‚šetří‘ jmenování významné právničky, bývalé nejvyšší státní zástupkyně, do funkce místopředsedkyně ERÚ s kompetencí v právní oblasti, není zase tak těžké si domyslet, že koná na politicko-mafiánskou objednávku,“ napsal k tomu Štěpánek. Vitásková je totiž stíhána z toho důvodu, že zaměstnala bývalou nejvyšší státní zástupkyni Renatu Veseckou, i přestože ta k tomu neměla mít odbornost.

„Úplně směšné je pak vyčíslení údajné škody, což je součet platů Vesecké za práci, kterou skutečně odvedla,“ pokračuje Štěpánek. V obvinění Vitáskové se totiž píše o částce vyšší než milion korun.

„Pokud policie řeší takovéto pseudokauzy, ve skutečnosti úplné ptákoviny, není se co divit, že nemá čas na boj s opravdovou kriminalitou. K zodpovězení je tu jediná otázka: Kdy rezignují ministr vnitra Chovanec (mimochodem rychlokvašený bakalář z plzeňských práv) a policejní prezident Tuhý?“ zeptal se Štěpánek závěrem.

(vef)

17. 8. 2015

Originál článku ZDE