Napsali o mně

Stát Izrael je jediným demokratickým státem státem na Blízkém východě a představa, že 8 milionů Židů ohrožuje 400 milionů arabů je zcela absurdní.

Je to jednoduché
 
Ve svém komentáři to konstatoval publicista Petr Štěpánek. "Některé věci jsou jednoduché jako facka. Hamás je teroristická organizace. Tentýž Hamas je ovšem také součástí palestinské vlády. Ergo: Česká republika udržuje diplomatické styky s teroristickým režimem. Prosím pěkně, k čemu je to dobré? Víte to někdo?, konstatoval Štěpánek.

"Ale kdyby jen to. Česká republika je součástí Evropské unie a Evropská unie pomáhá financovat palestinskou samosprávu. Ergo: Evropská unie spolufinancuje teroristy. Opět: K čemu je to dobré?Izrael je na Středním východě široko daleko jediná skutečná demokracie.

Kdyby Arabové v arabských zemích měli tolik práv jako arabští občané Izraele, byl by v Orientu dávno ráj. Skutečně si někdo myslí, že 8 milionů Izraelců ohrožuje 400 milionů Arabů, respektive muslimů v okolních zemích?," dodal publicista.

Orientální trhovci

V této souvislosti Štěpánek připomíná, že zastánci Izraele bývají obviňování, že prý život Palestinců pro ně nemá stejnou hodnotu jako život Izraelců. "To je ovšem politováníhodný omyl. Hodnotu jednoho Izraelce vůči Palestincům stanovili sami Palestinci. To když za propuštění jednoho jediného uneseného izraelského vojáka – vojína Gilada Šalita – s vypočítavostí orientálních trhovců požadovali propuštění tisíce Palestinců, vesměs skutečných zločinců, teroristů, často vrahů.

Tahle trhovecká hůl má ovšem stejně jako každá jiná hůl dva konce. A je mi líto, nicméně dle toho druhého konce trhovecké hole dnes už víme, že směnný kurs životů je tedy zřejmě 1 : 1000," podotýká Štěpánek.

Živé štíty z lidí


Hamas podle jeho slov potřebuje ke své existenci užitečné idioty. "Hamás záměrně umisťuje své vojenské objekty do civilní zástavby, ba dokonce vlastní obyvatele tam posílá dělat živé štíty. Ergo: Je to takový drobný rozdíl mezi dvěma kulturami.

Jedna používá své zbraně, aby chránila své obyvatele, a druhá používá své obyvatele, aby chránila své zbraně. Izraelci od roku 1948 vybudovali jeden z nejvyspělejších států světa. Co za tu dobu vybudovali Palestinci? Co je to za kulturu, která děti učí nenávisti? Co vyroste z dětí, které od mala chodí na sousedy házet kamení?," připomíná publicista.

Spojenectví s nacisty

Jak se liší výroky o zničení Izraele od nacistického konečného řešení židovské otázky? Ostatně je to známá, leč rádoby korektními médii smlčovaná skutečnost, jak dobře si Arabové rozuměli s německými nacisty.

A propos, a není tedy za onou „upřímnou“ starostí o práva palestinských teroristů spíše starý známý, možná pozapomenutý, leč stále přítomný antisemitismus? Koneckonců nějaký ten pogrom či křišťálová noc nebyly, už ani nepamatuju, takže leckomu se určitě stýská. Stačí mrknout do internetových diskusí," uzavřel Petr Štěpánek.

(aj,pš)

18. 7. 2014

Originál článku ZDE