Napsali o mně

Hudebník a publicista Petr Štěpánek z ODS, někdejší dlouholetý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, podal zmíněné radě stížnost na porušení zákona o rozhlasovém a televizním vysílání veřejnoprávní Českou televizí.

S odvoláním na zákon číslo 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání, píše Petr Štěpánek ve své stížnosti, kterou má redakce ParlamentníchListů.cz k dispozici, že „Česká televize diváky masíruje jednostrannou propagandou“, kterou přirovnává k té komunistické.

„V souvislosti s ukrajinskými a krymskými událostmi posledních měsíců Česká televize své povinnosti dlouhodobě neplní. Namísto poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů Česká televize diváky masíruje jednostrannou propagandou, možná přesněji EU-propagandou, nikoli nepodobnou komunistickým agitkám dob dávno minulých,“ píše Petr Štěpánek.

„Poslední kapkou pro zaslání této stížnosti byla propagandistická agitka odvysílaná stanicí ČT1 v rámci pořadu Reportéři ČT dne 31. 3. 2014,“ dodává stěžovatel.

Odvolává se při tom na pořad, kde ve vysílání veřejnoprávní televize došlo k varovnému vypočítávání příznivců ruského prezidenta v naší zemi. Chartista a někdejší mluvčí prezidenta Havla Luboš Dobrovský následně na závěr reportáže varoval, že Rusko každý ústupek Západu vnímá jako jeho slabost, a pokud se bude ruské agresi neustále ustupovat, tak výsledkem může být válka.

(jma)

1. 4. 2014

Originál článku ZDE