Napsali o mně

Petr Štěpánek nedávno vystoupil z ODS, ale po několika dnech se zase vrací zpět. Je mu prý líto, že se zatím nepovedl návrat exprezidenta Václava Klause na politickou scénu. Nyní výrazná osoba královéhradecké ODS hodlá svoji stranu tvrdě kritizovat.

Petr Štěpánek již dříve platil v ODS za rebela. Nyní vystoupil ze strany a po několika dnech se do ní opět vrátil s tím, že ji musí změnit zevnitř. „Pokus Václava Klause a Mirka Topolánka o resuscitaci české pravicové politiky byla věc, která mě oslovila, protože k oběma mám blízký osobní vztah a Topolánka dodnes považuji za svého přítele. Proto jsem v okamžiku, kdy padlo rozhodnutí, že tento subjekt půjde do voleb se snahou o nápravu pravicové politiky pochroumané vývojem v ODS, kývl,“ vysvětluje Štěpánek v rozhovoru pro iDnes.cz.

„Pak však Václav Klaus vydal prohlášení, že projekt se rozpouští, a já jsem se ocitl v situaci, že jsem cosi vyhlásil, ale hlavní důvod, proč jsem to udělal, najednou pominul. Byl jsem před dilematem, zda ten krok mám dokončit, nebo ne. Po konzultaci s nejbližšími přáteli z rychnovské ODS jsem se rozhodl, že ho neudělám a nehodím tak snadno třiadvacet let svého života za hlavu. Zkrátka mám pocit, že se ještě můžu pokusit s ODS trochu pohnout zevnitř,“ míní Štěpánek.
Ze svých ostrých názorů ale nehodlá slevit. „Kdo ale zná mou dlouhodobou a konzistentní kritiku ODS posledních měsíců a dá si všechno dohromady, zjistí, že mi nejde o nějakou kandidaturu nebo snad boření ODS,“ ujišťuje.

Co se týče „znovuzrození“ ODS, podle něj to má stále budoucnost. Mrzí ho sice, že se nepodařil návrat Václava Klause, ale očividně to nešlo udělat hned. „Na druhé straně si nemyslím, že celá věc končí. Zcela jistě se bude pokračovat. Vždy jsem tvrdil, že by bylo nejlepší, kdyby k té renesanci došlo na půdorysu ODS, což je další důvod, proč jsem nakonec zařadil zpátečku a zůstal,“ dodává.

autor: pan

3. 9. 2013

Originál ZDE