Napsali o mně
Po poslanci a bývalém předsedovi pražské ODS Borisovi Šťastném se rozhodl opustit řady ODS její spoluzakládající člen v Královéhradeckém kraji a místopředseda královéhradecké regionální ODS Petr Štěpánek.

25. srpen 2013 - 09:03

Váží si obou předchozích předsedů strany, jak zakladatele Václava Klause, tak jeh nástupce Mirka Topolánka.

"Ve chvíli, kdy na tom ODS ani pravice jako celek nejsou zrovna nejlépe, jsem uvítal, že právě tito dva ostřílení matadoři, bývalí předsedové ODS a premiéři České republiky – ale svého času i rivalové – k sobě dokázali najít cestu, spojit síly a nabídnout pomoc. Byl bych raději, kdyby se to odehrálo v rámci ODS, nicméně je evidentní, že většina současného vedení občanských demokratů si zapojení a normalizaci vztahů se svými bývalými předsedy evidentně nepřeje. Považuji to za fatální chybu," napsal Štěpánek ve svém prohlášení.

"Za těchto okolností vítám Klausovo a Topolánkovo rozhodnutí přispět k renesanci pravicové politiky v naší zemi prostřednictvím nového politického, respektive volebního subjektu a jsem připraven se na něm podílet, ať už zapojení obou bývalých předsedů bude jakékoli. Zároveň vítám participaci dalších „klausovských“ sil, ochotných přiložit ruku k dílu," dodal také.

Je to tak další významný člen ODS, který se rozhodl odejít ze strany na protest proti neschopnosti současného vedení a neochotě tohoto vedení ze své neschopnosti vyvodit zodpovědnost.

V pátek se s ODS rozloučil poslanec Boris Šťastný, který řekl, že se chystá podílet na případném novém politické projektu pod vedením Václava Klause.

Bývalý prezident republiky v sobotu uvedl, že návrat do politiky velmi vážně zvažuje, ale že by takových politiků, jako Štastný či Bobošíková, kteří jsou připraveni realizovat nový projekt, mělo být více.

"Situace se mi zdá beznadějná, a pokud by byla nějaká šance do toho promluvit, tak by to možná stálo za to," řekl Klaus k možnostem svého návratu do politiky. Rozhodnuto ale podle něj zatím nic není, pro případnou spolupráci s jeho přívrženci by prý muselo být daleko více lidí, než jen Bobošíková a Šťastný. "Musel by to být proud či řeka, do které budou přitékat z nejrůznějších stran různé potůčky. Podmínka by byla, aby žádný nebyl nějak beznadějně chemicky zamořený," dodal Klaus.

(abb, foto: arch.)

Originál ZDE