Napsali o mně

Spor se státem, který vedou členové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, kteří byli v roce 2003 odvoláni, je podle Petra Štěpánka, člena rady Českého telekomunikačního úřadu a bývalého místopředsedy Rady, již nesmyslný: „Spor už jsme jednou vyhráli, dostalo se nám morální satisfakce, že to odvolání v roce 2003 bylo protizákonné,“ říká Štěpánek. A dodává: „Ve druhé fázi jsme zažalovali náhradu škody a tam na nás stát, konkrétně předseda vlády Fischer, udělal podraz.“

Namísto toho, aby byl spor vyřešen civilizovaným způsobem, si podle Štěpánka premiér Jan Fischer a jeho advokát František Korbel ušetřili práci tím, že odvolaným radním rozdali „jakési podivné odvolání“ k datu 2003. Toto odvolání však Štěpánek označuje za právnický nesmysl.

Ke kauze se vyjadřoval již dříve premiér Mirek Topolánek. Ten konstatoval, že radním již doběhly mandáty a není tak co řešit a bylo by zbytečné odvolávat někoho, kdo již není ve funkcích, nota bene, když není proč.

Štěpánek popírá, že hlavním motivem odvolaných radních je finanční stránka věci: „Byl bych nerad, aby vznikl dojem, že jediné, o co jde, jsou ty peníze. Nám se stala újma, soud potvrdil, že to byla újma a já bych řekl, že ty peníze jsou vlastně vedlejší věc,“ říká Štěpánek.

Petr Štěpánek hostem Interview ČT24 - video ZDE 

Přepis pořadu ZDE