Napsali o mně

Předseda ODS Mirek Topolánek na kongresu strany pokřtil novou knihu politika a novináře Petra Štěpánka Kronika bratrstva Kočkovy pracky s podtitulem Paroubkovi šibalové v akci. Kniha je sarkastickým útokem především na předsedu ČSSD Jiřího Paroubka a jeho nejbližší spolupracovníky.

"Nikdy bych nečekal, že Paroubek pro mě bude takovým zdrojem inspirace, toto je už druhá kniha, kterou jsem o něm napsal," uvedl autor knihy Štěpánek. "Není možné, že tě uhranul?" reagoval Topolánek. Po té předseda ODS knihu symbolicky polil šampaňským.

Kniha má téměř 150 stránek, komentuje výroky a události okolo Jiřího Paroubka z období let 2006 až 2009 a je bohatě obrázkově doplněná. Na obrázcích jsou především výjevy ze známých filmů či divadelních her, aktéři ovšem mají obličeje členů vedení ČSSD a texty jsou upraveny a naráží na politické situace nedávné doby. Některé obrázky kontrastují dobro a zlo, kdy dobro zobrazuje Mirek Topolánek a zlo Jiří Paroubek.
Na jedno z obrázků stojí Mirek Topolánek jako Hamlet, v ruce má hlavu Jiřího Paroubka a obrázek je okomentován "Blít či neblít...to je, oč tu běží!". Na řadě výjevů je ČSSD také spojována s KSČM. Jiří Paroubek na obrázku letí oblečen jako superman a na prsou má obrázek srpu a kladiva.

Kniha má 60 kapitol s názvy například Paroubek v roli kašpárka se šavličkou, Hokus pokus, nultý pokus, třetí pokus, Jiří První Nejsledovanější, Volební trumf ODS: Jiří Paroubek či Kdyby byl Paroubek Dán.
V knížce je také překladový slovník. Ten například uvádí, že když Jiří Paroubek říká, že respektuje výsledky voleb, znamená to, že navzdory prohraným volbám chce být nadále předsedou vlády.

Štěpánek věnoval Paroubkovi už jeden titul v roce 2006 Plnou ParouBack!-Levá, kupředu ni krok.

Originál článku ZDE