Napsali o mně

Po Paroubkovi na Mars si ODS udělala další legraci z ČSSD. Pokřtila knihu Kronika Bratrstva Kočkovy pracky.

Knihu politických komentářů dopoledne v pražském vysočanském hotelu pokřtil předseda ODS Mirek Topolánek. Jejím autorem je komentátor a spisovatel Petr Štěpánek, koláže dělal autor, který na internetu vystupuje pod přezdívkou aTeo. Předmluvu napsal místopředseda ODS Ivan Langer.

"Jejím smyslem je čtenáře rozesmát a přivést k zamyšlení nad jednáním představitelů levice v České republice," uvádí Langer na stránkách CEVRO, která knihu vydala.

Kniha obsahuje 60 komentářů. Nesou mimo jiné názvy Mrtvý Kočka - ČSSD na rozcestí, Jiří První Nejsledovanější nebo Překladový slovník pro komunikaci s Jiřím Paroubkem.

Sociální demokraty publikace nešetří. Atmosféru projevu Jiřího Paroubka po volbách 2006, kde předseda ČSSD mluvil také o Únoru 1948, popisuje takto: "První místopředseda Sobotka tradičně po hujerovsku snaživě kýve hlavou na znamení souhlasu. Všichni jsou zpocení jak pučisté z nějaké latinskoamerické banánové republiky."

Čechrají si peříčka, vzkazuje ČSSD

"Kongres ODS jsem sledoval, ale jen chvíli, potom mě to začalo nudit," komentoval dvoudenní mítink ODS předseda sociální demokracie Jiří Paroubek.

"Bylo to jen čechrání peříček, neposouvá nás k žádnému konsenzu," dodal místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek.

Kromě knihy si ODS z Jiřího Paroubka utahuje kampaní Paroubek na Mars. Na kongresu vytvořilo koutek s Marťany a Jiřím Paroubkem ve skafandru.

"Myslím, že za tím stojí Íčko a to mluví za vše," reagoval Paroubek.

Originál článku ZDE