Napsali o mně

Rebel Petr Štěpánek mě poprvé oslovil na jaře roku 2006. Mediálně zmasírován, měl jsem o tom pánovi poněkud zkreslené představy. Nejspíš jsem ho považoval za arogantního frajírka. Víte, někdy se v lidech pletu opravdu moc rád...

Když jsme se sešli v kavárně na poděbradské kolonádě, rychle mi došlo, že sedím u stolu s obdivuhodnou osobností, co se vymyká z běžných schémat. Nesmírně inteligentní a vzdělaný člověk s názory, blízkými mému vidění světa.

S potěšením jsem přijal nabídku ilustrovat jeho knihu Plnou ParouBack. Knížku křtili pozdější ministr kultury Martin Štěpánek a paní Yvonne Přenosilová. Na křest jsem byl sice pozván, ale nějak mi to tehdy nevyšlo. Později jsem ilustroval i Štěpánkovu knihu Špinavá hra a terazky tohle.

No... ilustroval. V podstatě byly jako ilustrace použity obrázky, které vznikly nezávisle na Petrových textech. Vyjadřujeme se ke stejným tématům, pouze poněkud jinými prostředky. Takže moje zásluhy jsou celkem nepatrné.

Dokonce jsem prosazoval, aby byly ještě nepatrnější. Namítl jsem, že dominantní má být text a že na šedesát komentářů stačí zhruba třicet doprovodných obrázků. Nakonec jsem jich v knize napočítal pětadevadesát.

A na třech je Paní Papalášová. Třeba opět zmobilizuje své advokáty a já dostanu poštou další její autogram na plné moci pro advokátní kancelář. Inu... Ať tak či onak, vždy s kloboukem Tonak!

V příštím dílu soutěže Chucpe Open už bude Kronika Bratrstva Kočkovy pracky v nabídce... Kontrolní otázka: Najdeš jeden rozdíl v náhledu obálky a původní verzí?

aTeo

Originál ZDE