Napsali o mně

... Heger byl vloni v senátních volbách na kandidátce ODS velmi nebezpečným protivníkem Vladimíra Drymla z ČSSD. Pokud by téma zdravotnických poplatků nepřeválcovalo programy soků ČSSD ve všech krajích, Heger by zřejmě vyhrál.

Dnes je Heger nezávislým kandidátem a v Královéhradeckém kraji jedničkou na kandidátce nové strany TOP 09. Političtí analytici hodnotí TOP 09 jako dravého koně letošních voleb, který možná pohřbí Stranu zelených a možná ubere voliče KDU-ČSL...

... Petr Štěpánek, druhý na kandidátce ODS v kraji, si prý Hegera velmi váží. „Pro mne jako Hradečáka bylo obrovským zklamáním, že tohoto ctihodného muže v senátních volbách porazil Vladimír Dryml. Myslím, že to není špatné vysvědčení pro Leoše Hegera, ale pro nás Hradečáky,“ míní Štěpánek, kterého prý Hegerova kandidatura za TOP 09 vůbec neuráží.

„A pokud volby dopadnou tak, že budu sedět s Leošem Hegerem v Poslanecké sněmovně, myslím, že budeme spolupracovat a také spolu určitě něco dobrého pro Královéhradecký kraj uděláme,“ míní Štěpánek.

Na otázku, zda silný lídr TOP 09 nesníží volební šance KDU-ČSL, odpověděl: „Lidovcům nic špatného nepřeji. Jsem realista a přál bych si, aby volby dopadly tak, že vládu budou sestavovat strany napravo od středu, tedy ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Kandidatura Leoše Hegera pozici pravicových stran posiluje. Navíc on je natolik silná osobnost, že je schopen přitáhnout i hlasy voličů, kteří by jinak ODS nebo lidovce nevolili, středových voličů a voličů, kteří tady zůstali po ODA.“

(Úryvek z článku Petra Broulíka, MF Dnes 10. 9. 2009, Heger zamíchá výsledky voleb)