Články - 2023

Staronový pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) je zároveň poslancem, a navíc ještě přednostou Gynekologické kliniky 3. LF UK a ÚVN, o dalších pašalících, správních radách a stranických a jiných funkcích nemluvě.

Nový náměstek pražského primátora Jiří Pospíšil (TOP09) je zároveň v Bruselu a Štrasburku europoslancem, o dalších pašalících, správních radách a stranických a jiných funkcích nemluvě.

To další nová pražská náměstkyně primátora Alexandra Udženija (ODS) to má z Prahy 2, kde je zároveň starostkou, mnohem blíž, o dalších pašalících, správních radách a stranických a jiných funkcích nemluvě.

A takhle se dá pokračovat kus po kuse.

Je zcela evidentní, že všechny tyto náročné funkce nelze současně vykonávat plnohodnotně. Nikdo se nemůže rozpůlit, ba rozčtvrtit. Jedním zadkem prostě nelze plnohodnotně sedět na dvou třech čtyřech židlích. Co z toho plyne? Tihle výtečníci sice kumulují bezpočet funkcí, ale jejich běžnou každodenní práci za ně musí vykonávat někdo jiný.
 
To ale nijak nebrání tomu, aby tihle mnohoobročníci brali dva tři čtyři platy. Obvykle to pak řeší tak, že veřejnosti předhazují pohádku, že některý z platů posílají na dobročinné účely. Co nám tím ale říkají? Nic jiného než, že si za naše peníze, rozuměj za peníze nás daňových poplatníků, hrají na filantropy. Ze svého to nedávají.

Ale co jsme si, spíše však, co jste si v Praze zvolili, to máte. Dobře vám tak.

17. 2. 2023